28 Júl

Kinek képzelem magam?

Oktató vagyok. Nem akartam mindig az lenni, így alakult. Én nem voltam mindig jó tanuló és sokat szenvedtem az iskolai oktatás miatt. Talán azért lettem oktató, hogy az utánam jövők ne szenvedjenek. Iskolaigazgatóként szembesültem azzal, hogy hiába neveljük a gyerekeket az iskolában, ha a felnőttekkel nem foglalkozunk.

Váltottam. Immár 13 éve felnőtteket oktatok tréning, coaching, tanácsadás formájában, de én mindig csak oktatónak tartom magam. Áldásnak érzem a munkámat, mert legtöbbször az emberek ragyogással vesznek körül, ezek pedig mindenki számára gyarapodások.

Az oktatást nem csak az “osztálytermekre” korlátozom. Minden lehetséges csatornát felhasználok, hogy az emberekhez jussak: rádióműsor, weboldalak, online tréningek, e-book, blogok, videók a FB-on stb. Befektetek minden szinten abból a meggyőződésből, hogy fejlődéssel jobban fogunk élni és a gyerekeinknek is egy jobb példát mutatunk az élethez.

A napokban úgy alakult, hogy pár ember megkérdőjelezte a munkám hozzáadott értékét. Tették ezt úgy, hogy soha nem találkoztunk tréningen, nem ismernek sem engem, sem a munkám. Tréningjeimen az egyik elvárás a résztvevőkkel szemben az, hogy kérdőjelezzék meg azt, amit mondok. Hiszem, hogy az igazi tanulás nem a bólogatásból, hanem a személyes reflektálásban teljesedik ki.

Tényleg, kinek képzelem magam, hogy merek tanulni titulusok vadászása nélkül, és kiállok az embereknek beszélni ezekről és a saját tapasztalataimról? Kitől kértem engedélyt? Még az is gond tud lenni, hogy miből élek: “Kérdezze már meg valaki, miből él a kedves “tréner” úr. Fizetett, céltudatos néphülyítésből?” stb.

Az ígérgetéseket hagyom a politikusoknak, a néphülyítést elvégzik sokkal jobban a TV-k. Én vezető szerepet vállaltam fel azzal, hogy oktatok. Nem kérek senkitől engedélyt, mert tudom, hogy közösen fantasztikus eredményekre juthatunk. Szabad ember vagyok dolgozni, élvezni azt, és pénzt keresni belőle.

Végül csak annyit, hogy a kritikákat ajándékoknak tekintem, mert én is tévedhetek, elgyengülhetek. Sokat fog segíteni az is, ha biztattok, és pozitív élményekről, eredményekről jeleztek vissza. Arra is biztatlak itt, hogy segítsétek a gyerekeiteket, embertársaitokat jobbá lenni azzal, hogy észreveszitek bennük a jót. Ezzel nem csak őket, hanem magatokat is jobbá teszitek. Köszönöm nektek!

  Kommentek

 1. Barta vilmos
  2017-07-29

  Szia Anti,

  Részemről teljes elismerésem irántad minden szempontból.
  Tisztelettel
  Vili

 2. 2017-07-29

  Szia Vili,

  sokat jelent az értékelésed, mert nagy csodálója vagyok annak, amit ti tesztek. Köszönöm szépen!
  Tisztelettel,
  Anti

 3. Ambrus Ágnes
  2017-07-31

  Bátor tett vollt szakítani a hagymányos úttal, vállalni a kockázatot, tanulni, hogy taníthass. Értékelem, Ambrus Ágnes

 4. 2017-07-31

  Kedves Ágnes, csodálatos gyökerekkel rendelkezünk és ezt úgy tudjuk továbbadni, ha kockáztatunk és erőfeszítéseket teszünk. Sokat jelent az elismerésed, köszönöm szépen!

Hagyj egy üzenetet